ΦΛΕΒΙΚΗ ΘΡΟΜΒΩΣΗ – ΦΛΕΒΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ

Η Φλεβική Ανεπάρκεια στο επιφανειακό ή στο εν τω βάθει φλεβικό δίκτυο διαγιγνώσκεται με τη βοήθεια των υπερήχων (Triplex). Συνήθως οι ασθενείς παραπονούνται για οιδήματα στα κάτω άκρα, πόνους, κράμπες, κνησμό και βαριά πόδια, σε συνδυασμό με αλλαγή του χρώματος του δέρματος και, ενίοτε, με φλεβικά έλκη.

Η θεραπεία είναι συντηρητική, με ειδικές κάλτσες και φάρμακα, ενώ στην περίπτωση της επιφανειακής φλεβικής ανεπάρκειας (κιρσών) υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες, όπως σκληροπάθεια ή foam therapy (αφρός), που γίνονται με ενέσεις ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με τις ενδείξεις με χειρουργική θεραπεία (κλασική) ή και με τις καινούργιες μεθόδους της ενδαγγειακής (EVLT - Laser) ή και με RF (radiofrequency ablation).

Φλεβική Θρόμβωση μπορεί να συμβεί είτε στο επιφανειακό είτε στο εν τω βάθει φλεβικό δίκτυο. Ο βασικός κίνδυνος είναι η πνευμονική εμβολή, δια τούτο και απαιτείται ταχεία διάγνωση, συνήθως με τη βοήθεια των υπερήχων (Triplex) και έγκαιρη θεραπευτική αντιμετώπιση, συνήθως με αντιπηκτικά. Ο ασθενής, σε ορισμένες περιπτώσεις, διερευνάται για ύπαρξη θρομβοφιλίας.

Φόρμα Επικοινωνίας

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας

hCaptcha